Av lifesavingsweden - 7 augusti 2015 19:55

Strålande väder under hela dagen. 2st Finalplatser blev det.

Dagens grenar:

boardrace:

Josefin Nilsson deltog men tog sig inte vidare från försöksheatet.

Martin Magnusson  var endast 3 placeringar från att gå till final i sitt försöksheat.

Pontus Carlsson togs sig vidare till final från sitt försöksheat. I finalen kom han mycket bra på 15:e plats.

Surfrace:

Loppet gick som direkt final.

Josefin Nilsson kom in på en 24:e plats. Men med tappade simglasögon i starten blev det lite svårt att

hålla kursen. Och tappade många placeringar på detta.

MMartin Magnusson kom på 17:e plats. Lite otur då han tappade balansen och snubblade på sista löpningen i mål. Och tappade några placeringar på det.

Jonas Hagberg kom in på en 26:e plats.

Oceanman.

Pontus Carlsson lyckades ta sig vidare till final från sitt försöksheat med en blixtrande slutspurt.

I finalen slutade han på en 16:e plats.

videosändningar från tävlingarna hittar ni här:

mer bilder och uppdateringar finns på tvitter: #lifesaving2015

Av lifesavingsweden - 6 augusti 2015 20:41

Dag 4 första dagen för havsgrenar.

Dagen började i spöregn och hård vind. Men framåt middagstid kom solen fram och dagen slutade i strålande väder.

Dagens program:

beachflag:

Jonas Hagberg deltog och klarade sig 4 rundor innan han blev utslagen. Och inte vidare till final.

Boardrescue:

Martin Magnusson och Pontus Carlsson ingick i laget. Martin starta med simsträckan och var tredje man till bojen. Pontus sen ut på brädan där det tyvärr tog stopp och killarna fick bryta.

Ski race:

Pontus Carlsson tog sig vidare till final från försök med en 8:e plats i heatet. I finalen som bestod av 16 deltagare gjorde Pontus ett mycket bra lopp och slutade på en 10:e plats 😊http://lifesavingsweden.bloggplatsen.se

Av lifesavingsweden - 4 augusti 2015 12:13

Dag 3 på EM

Personliga rekord och Svenskt rekord även idag.

100m Manikin carry.

Josefin Nilsson simmade bra. 57.85 är på hennes pers. En 9:e plats endast 6 hundradelar från en finalplats.

Jonas Hagberg slog Svenskt rekord. Tiden 51.91 Och en 14:e plats.

Martin Magnusson simmade även på pers. Men blev diskad.

50m Manikin carry.

Josefin Nilsson simmade bra även på detta lopp. 38.99 endast 4 tiondelar över pers. Och en 14:e plats.

Martin Magnusson simmade på 34.66 bara 2 tiondelar från pers. En 24:e plats.

2st mycket bra dagar i simhallen av det Svensk laget. 2st 9:e platser som ger mersmak. Lite stolpe ut där.

På torsdag börjar havs tävlingen och då är vi på topp igen 😊😊

Av lifesavingsweden - 3 augusti 2015 16:35

Dag 2 poolgrenar.

Personliga rekord på alla lopp. Ett svenskt och nordiskt rekord. Och en spännande linethrow lagkapp.

Första grenen var linethrow. Jonas Hagberg och Martin Magnusson var killarna i laget. 9:e plats och endast

1 hundradel från att gå till final. Deras tid blev 13.19.

Svenskt, Nordisk och personligt rekord av Josefin Nilsson på 100m manikin tow.

tiden 1.02.74 Och en 10:e plats endast 5 tiondelar från final.

Martin Magnusson slog personligt rekord på 100 m manikin tow. 13:e plats med tiden 58.15

Jonas Hagberg slog personligt rekord på samma distans. 1.01.02 24:e plats.

Av lifesavingsweden - 2 augusti 2015 21:37

Dag 1

På förmiddagen var insimning i simhallen. Våra aktiva såg mycket bra ut.

Eftermiddagen var det invigning i simhallen. Först med en parad runt bassängen för alla lagen.

Därefter var det tal och en konstsimsuppvisning som avslutning.

Sen började första tävlingsgrenen SERC.

Sverige gick ut som 9:e lag. Tyvärr var det lite förmånga missar och plaseringen blev 14:e

och sista plats. Vann gjorde Frankrike med Damark på andra plats.

Imorn börjar poolgrenarna. Med Josefin, Jonas och martin i vattnet.

Av lifesavingsweden - 2 augusti 2015 00:31

Sveriges Team                               Lycka Till!!!

Jonas Hagberg            Martin Magnusson

Felicia Josefine Nilsson         Pontus Carlsson

Av lifesavingsweden - 1 augusti 2015 18:04

European Surf Life Saving Championship 2015 - South Wales

Idag har åkt iväg Sveriges bästa Livräddare för att tävla i EM. Ni kan förlja de på bloggen eller - använd  #lifesaving2015, @lifesaving2015 på Twitter, @lifesaving2015 på Instagram.

Svenska Landslaget är Josefin Felicia Nilsson, Pontus Carlsson, Martin Magnusson och Jonas Hagberg i TOPPform med Stefan Nyander, Anette Nääs som Landslagstränare.

Av lifesavingsweden - 17 juli 2015 17:51

Nu är vi på plats i Warnemunde för att tävla på german cup. 3 aktiva är

med, Pontus Carlsson , Jonas Hagberg , Johanna von Sicard.

Det är ca 300 aktiva och 5 landslag med. Man kan följa hela tävlingen på

www.dlrg.de. Här kommer en kort sammanfattning hur det går för oss svenska deltagare på tävlingen.